Kaare Klint

Den ikoniske kirkestol blev tegnet af Kaare Klint (1888 – 1954)

Kaare Klint, anerkendt som far til moderne dansk møbeldesign, var med til at etablere afdelingen
af møbeldesign på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1924.

Som lektor og senere professor underviste Klint mange af Danmarks fremtidige berømte designere som Børge Mogensen, Arne Jacobsen, Poul Kjærholm og Ole Wanscher.

Thorsager Rundkirke

I Thorsager Rundkirke, en smuk rundkirke på Djursland, står Kaare Klint’s Kirkestol i en mørk udgave.

Når solens stråler finder vej ind ad de smalle kirkevinduer, og rammer kirkestolen, bliver den mørke farve næsten glødende og Kaare Klint stolen indbyder til et ophøjet øjeblik.

Brugervenligt design

Kaare Klint designede hylder til salmerne bag på stolene.

Smukke stole i en smuk kirke på Djursland

Kaare Klint i Thorsager Rundkirke

grundtvig kirke kirkestol

Kaare Klint

Kirkestolen

Kirkestolen blev oprindeligt designet til Bethlehem Kirken. Det er imidlertid i Grundtvigs kirke med stolene, der cementerede stolens ikoniske status. Både Bethlehem og Grundtvigs kirker blev tegnet af den anerkendte arkitekt Peder Vilhelm Jensen Klint, Kaare Klints far. Efter Jensen Klints død i 1930 afsluttede Kaare Klint opførelsen af begge kirker.

Kirkestolen blev designet i 1936 og er et smukt eksempel på dansk håndværk, når det er bedst, og en sand klassiker med sit tidløse design.

Håndværk

Alle møbler der bliver skabt på Bernstorffsminde bliver samlet i hånden. Ofte har hvert møbel været igennem mange hænder før de står klar til at forlade fabrikken. Håndværk og fornemmelse af træet går hånd i hånd. Kaare Klint stolen er dedikeret håndværk, og hver eneste del på stolen er unik. Kaare Klint sparede ikke på detaljerne i designet af den unikke stol fra 1936.

Bernstorffsminde Møbelfabrik

Hundtofte 14

5771 Stenstrup

Open Hours

Efter aftale

Email

bm@bernstorffsminde.dk

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.